ERDON Helyi hírek

2010.02.22. 11:25

Farsangzáró bál Szatmárhegyen

<p>Szatmár megye - Összehangolt szervezésről tettek tanubizonyságot a szatmárhegyiek szombat éjjel azon a farsangbúcsúztató bálon, amelyen közel 300-an vettek részt.</p>

Az egész éjjel tartó, hangulatos mulatságot az RMDSZszatmárhegyi szervezete hozta tető alá, amelyen egyúttal az érdekvédelmi szövetség huszadik születésnapját is megünnepelték.

Öt fogásos vacsora

Szűcs Szabolcs, a község alpolgármestere, a szatmárhegyi RMDSZ alelnöke ottjártunkkor szerkesztőségünknek elmondta, hogy a bált úgy tervezték meg, hogy a községből elszármazottak és a helyben lakók újratalálkozása alkalmából egy közös vacsora színesítse a mulatságot. Ennek érdekében Véron Lórándtól, a Tasnád melletti Csögön található sertésfarmról két disznót vásároltak a személyenkénti 50 lejes belépő jegyekből, melyeket pénteken vágtak le és dolgoztak fel. Amint Szűcs Szabolcs elmondta, nagyrészt ezekből készültek az ünnepi vacsora ételei. Az első fogás a hidegtál volt, amelyben friss tepertő, hurka, kolbász, sajt és egyéb finomságok szerepeltek. Ezt követte az ízletes gyulyásleves, majd a burgonyapürével felszolgált pörkölt és rántott hús. Kora hajnalban, a Fehér Mónika irányításával készült RMDSZ születésnapi tortát is előhozták, amelyből bőségesen jutott mindenkinek. Aki esetleg ezek után sem lakott volna jól, az elüthette éhségét a késő hajnalban behozott, fűszeres töltött káposztával.

Több száz tombola

A bálon résztvevő mintegy 300 személy több száz tombolát vásárolt. Egy tombola 3 lejbe került. A tombolahúzáson elnyerhető ajándékok között sok, vicces tárgy is szerepelt, amelyeknek beharangozása előtt pikáns kísérőszövegek is elhangzottak. A sorsolás fődíja a Véron Lóránd sertésfarmjáról származó, élő és visítozó malac volt, amelyet a tulajdonos ajánlott fel erre a célra. Mivel több száz, értékes nyereményt kellett kisorsolni, a tombolahúzást két részletben bonyolították le a szervezők.

Zene és tánc

Természetesen a bál egész ideje alatt folyamatosan hangzott a szórakoztató és mulatós jellegű zene, amelyet a Szatmárhegyi Református Egyházköség kántora, Félegyházi Árpád szolgáltatott. Annak érdekében, hogy a résztvevők minél hamarabb kedvet kapjanak a táncra perdüléshez, Fehér Mónika és férje, Tamás meghívására, kedvcsinálóként fellépett a szatmárnémetiLoga Dance tánccsoport 4 párja és az őket meghívó, fiatal házaspár, akik szintén tagjai a táncsoportnak és akik színvonalas tánclépések bemutatásával kápráztatták el a nagyközönséget. A bálon résztvevők egyöntetű véleményét egy, a községből elszármazott, fiatal házaspár úgy fogalmazta meg, hogy a reggelig tartó mulatság egy életre szóló élményt jelentett a számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!