ERDON Helyi hírek

2010.02.09. 12:43

Együttműködés hatóságok és napközi között

<p>Bihar megye - Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az érmihályfalvi Zelk Zoltán általános iskola „kötelékébe” tartozó, hosszított programmal működő napköziben információs központot adtak át. Az ünnepségre hivatalosak voltak a rendőrség és a tűzoltóság képviselői is.</p>

Mindez nem általánosan megszokott, ezért arról kérdeztük Ana Toduţiut, a napközi vezetőjét, milyen kapcsolatban vannak ezekkel az intézményekkel. Mint megtudtuk, az ő és Mărioara Oancea óvónők vezette óvodai nagycsoport úgynevezett „partneri kacsolatot” tart fenn a rendőrséggel és a tűzoltósággal is. Ennek keretében több közös programjuk is volt már.

Jó hatással az oktatásra

A rendőrséggel tartottnak a „Kis gyalogos” volt címe, és értelemszerűen a közlekedési kultúráról, a szabályokról szólt. A tűzoltók arról tartottak előadást, hogy a tűz lehet az emberek barátja, de könnyen ellenséggé is válhat. Szerveztek már közös foglalkozást a szülőkkel, azt a témát körüljárva, hogy „hogyan lehetünk jobb gyerekek, felnőttek”, de ezen kívül az egyházakkal, és a városi könyvtárral is együttműködnek, tette hozzá Ana Toduţiu, úgy értékelve, hogy ezek a tevékenységek mintegy „megnyitják a kultúra egy ablakát a gyerekeknek”, és nagyon jó hatásuk van a napköziben zajló oktatásra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!