ERDON Helyi hírek

2010.02.11. 13:35

Egységes projektvéleményezés

<p>Nagyvárad - Csütörtök délután a Prefektúra székhelyének dísztermében tartották Az európai uniós projektekhez szükséges véleményezéseket kibocsátó egységes Bihar megyei iroda elnevezésű program nyitókonferenciáját.</p>

Az európai uniós pénzösszegek lehívásához szükséges véleményezéseket kibocsátó egységes Bihar megyei iroda című projektet az Európai Szociális Alapból finanszírozzák, az Adminisztratív Képességeket Fejlesztő Operatív Programon keresztül. A 18 hónapos futamidejű, 2009. novemberében zöld jelzést kapott projekt összköltségvetése 255.843 lej (áfa nélkül), melyből 85 százalék vissza nem térítendő európai uniós támogatás (217.466,55 lej), 15 százalék pedig állami társfinanszírozás (38.376,45 lej). Mint ahogyan az elnevezése is utal rá, a cél egy olyan egységes okmányiroda létrehozása a Bihar Megyei Prefektúra nagyváradi székhelyén, ahol az érintettek könnyebben juthatnának hozzá az európai uniós pénzalapok lehívását szolgáló projektek benyújtásához szükséges véleményezésekhez, illetve engedélyekhez.

Az országos szinten is újdonságnak számító szolgáltatás ugyanakkor modellként szolgálna az észak-nyugati régiónak, s hozzájárulna a közigazgatási reform felgyorsításához. A projekt közvetlen kedvezményezettje a Bihar Megyei Prefektúra, ennek partnerintézményei pedig a Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Szatmár és Szilágy megyei kormánybiztosi hivatalok.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!