ERDON Helyi hírek

2010.02.03. 11:37

Cipőkészítők kerülnek utcára Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Szatmár megyében már év első két hónapjában is csaknem 500 személlyel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma. Tömeges elbocsátások várhatók egész hónapban.</p>

Januárban Szatmár megyében több mint százan váltak munkanélkülivé a tömeges elbocsátások miatt. Február elején már három cég jelezte a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségnek, hogy ebben a hónapban elbocsátásokat terveznek. Szatmárnémetiben a Batizi úton tevékenykedő cipőfelsőrész készítő üzem (Italian Style Company) mind a 94 dolgozója utcára kerül, és több mint valószínű, hogy azonnal a munkanélküli segélyre fognak szorulni, hiszen szakmájuknak megfelelő szabad munkahely kevés akad a megyében. Nagykárolyban a Bastarelli Ren kft. harminc dolgozójából mindössze kettő marad meg. A többi huszonnyolc ugyanúgy jár, mint a Comcereal 18 szatmárnémeti alkalmazottja, akik február hónap folyamán már új állás után kell nézzenek. A tömeges elbocsátások száma észlelhető már a munkanélküliségi rátán is, amely lassan eléri a 6,5 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!