ERDON Helyi hírek

2010.02.24. 08:03

Az Orvosi Kamara előtt T. N. ügye

<p>Az Országos Orvosi Kamarához továbbította Cseke Attila egészségügyi miniszter a f. év február 6-án elszenvedett autóbaleset után elhunyt 17 éves bihari T. N. ügyét, kérve a Kamara kivizsgálását. A tárcavezető eddig többször is kért kiegészítő dokumentumokat a Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóságtól, mivel nem érti, miért halogatták a műtéti beavatkozást a fiatal beteg esetében.</p>

Idézünk az Orvosi Kamarának küldött dokumentumból:

Az elemzésből több szabálytalanságra következtetünk, ezért felhívjuk az Önök figyelmét, kérve, hogy vizsgálják ki az ügyet és tegyék meg az esetleg szükséges lépéseket.

A Bihar Megyei Egészségügyi Igazgatóság következtetéseiből kitűnik, hogy az ügyeletes orvosok, bár a kórházban voltak, nem vizsgálták meg a beteget, csupán a rezidenseiket küldték át.

Jelezni szeretnénk ugyanakkor, hogy a beteg műtétjét világos orvosi indolkás nélkül több mnt 72 óra késéssel végezték el, illetve, a beteget kezdetben a száj- és állkapocs-sebészetre utalták be, ahol nem végeztek műtétet rajta, miközben elodázták a törések indokolta sebészeti beavatkozásokat.

Hasonló esetekben az Egészségügyi Minisztérium kérheti a Megyei Egészségügyi igazgatóságtól a kivizsgálást, de az eljárás eredményeképpen csak adminisztratív jellegű döntéseket hozhat. Az Egészségügyi Minisztériumnak nincs joga olyan jellegű döntéseket hozni, amellyel felelősségre vonná az esetleges orvosi műhibát vétőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!