ERDON Helyi hírek

2010.02.22. 16:07

Akvapark a váradiaknak

<p>Nagyvárad - A turisztikai tárca évente 10 millió eurót fog adni a fürdőben lévő akvaparkra.</p>

A fejlesztési és turisztikai minisztérium 30 millió eurót fog befektetni egy akvaparkba, amely váradhoz közel, a félix és a Püspökfürdő között lesz. Az élményfürdő felét, 10 hektárt kezelésre és szórakozásra szolgáló medencék töltik majd ki, a többit sétányok, járdák, épületek és parkok. Az egyharmada fedett lesz, a kétharmada tartalmazni fog egy olimpiai medencét, két relaxációs medencét, egy kezdő úszóknak szántat, két gyerekmedencét, egy különleges kezelési medencét, két vízesés-típusú medencét, élményfürdői felszerelésekkel: jakuzzival, nyakmasszázzsal, barlang típusú medencével, nyáriszínházzal, sétányokkal és zöldövezettel. A fedett részben lesz mozi, árushelyek, szauna, orvosi rendelők, éttermek, bárok, teraszok.

A létesítmény terve szerint a szennyvizet időlegesen tárolni fogják. „Gazdaságosan ezt úgy lehet biztosítani, hogy létrehozunk egy csónakázó tavat, amely multifunkcionális lesz. A funkcionalitása mellett a tó vonzerőt és különféle élményt is fog jelenteni” - szól a tervező ajánlata. Az Akvapark ugyanúgy szól a váradi Metropolisz-övezetben lakóknak, mint a turistáknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!