ERDON Helyi hírek

2010.02.22. 12:01

A barokk kor olasz zeneművei

<p>Bihar megye - Lucian Malita hegedűművész és Varady Henrietta zongorista barokk olasz zeneműveket szólaltatott meg a Szent László templomban.</p>

Vasárnap délután Lucian Malita hegedűművész és Varady Henrietta zongorista közreműködésével nagysikerű koncertre került sor a váradi Szent László római katolikus templomban. Bár a városban egyidőben több komolyzenei esemény is volt, említésre méltó, hogy ennek ellenére az érdeklődők félig megtöltötték a templom padsorait. Műsoron a barokk kor olasz zeneszerzőinek ünnepélyes hangvételű, sűrűn díszített művei szerepltek, melyek áhítatos hangulatot teremtettek a templomban. Az est B. Marcello zeneszerző Sonata op. 1 no. 7 (Sol Major) zeneművével vette kezdetét, melyet híres kortársa, A. Vivaldi nr.6 -os (Do major) szonátája követett. Vivalditól felcsendült még a Siciliano in do minor is.

Különleges akusztika

Olyan olasz zeneszerzők követték a sort, mint: Fiocco (Allegro is Sol major), Veracini (Sonata Seconda op. 1 nr.2, la minor; Largi in fa minor), Pergolesi (Arie in re minor) Nardini (Larghetto in La major), Sammartini (Canto Amoroso nr. 7, La major), valamint M.T. Paradis (Allegro in Sol major). A megérdemelt, hosszan tartó taps után ráadásként az Schubert Ave Mariaját játszották el a nagytehetségű művészek. Legközelebb 28.-án lesz komolyzenei koncert a különleges akusztikával rendelkező Szent László templomban.

Mészáros Tímea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!