ERDON Helyi hírek

2010.02.01. 10:24

14 helyett 4 százalékos emelés

<p>Nagyvárad - A javasolt 14,47 százalék helyett csak alig több mint négy százalékkal emelték a Nagyvárad fertőtlenítésére, a patkányírtásra, illetve a köztisztítási munkálatok elvégzésére vonatkozó tarifákat.</p>

Először a s patkányirtás és fertőtlenítés elvégzését vállaló temesvári Deraton cég kérte azt, hogy az idén 14,47 százalékkal emeljék a költségeket. A határozattervezethez csatolt szakjelentés szerint a tarifákat évente az adott szolgáltatásra vontakozó inflációs index szerint igazítják ki. A napirendi pont vitáján azonban Adriana Lipoveanu PNL-s tanácsos javasolta, hogy ez az emelés mindössze 4,3 százalékos legyen, hiszen az inflációs index is ekkora növekedést mutat.

Nagyvárad helyi tanácsa a módosító javaslattal együtt fogadta el a határozatot. Ugyanerre a sorsra jutott a RER Ecologic Service köztisztasági vállalat díjszabásemelő javaslata is, hiszen ebben is 14,47 százalékos emelés szerepelt, de ugyancsak Lipoveanu tanácsos javaslatára ezt is 4,3 százalékkal emelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!