ERDON Helyi hírek

2010.01.31. 18:04

Messengerezz a Nagykárolyi Könyvtárral!

<p>Nagykároly - Lépést tartani a korral, talán ez lehetne a szlogenje annak az akciónak, amit a nagykárolyi könyvtár munkatársai kitaláltak.</p>

Mivel internet egyre nagyobb teret hódít, kiszorítva az olvasást, televíziózást a versenyből, a nagykárolyi könyvtár munkatársai úgy döntöttek, interaktívabbá teszik a kapcsolatot a jelenlegi és a jövőbeli olvasókkal.
Valean Erika, a könyvtár gyermekrészlegének vezetőjének fejéből pattant ki az a z ötlet, hogy a manapság oly divatos "internetes beszélgetés" nyújtotta lehetőséget alkalmazva, ők is "messengeren" segítsenek az olvasóknak. "Arra sincs szükség, hogy bejöjjön valaki a könyvtárba. Az olvasónak, kortól függetlenül, csak annyit kell tennie, hogy felvesz minket a beszélgető-listájára, és munkaidőben bármikor megkérdezi, hogy az őt érdeklő könyv megvan-e a könyvtárban, s ha igen, akkor kivehető-e. Így még annyit sem kell tennie, hogy eljön az intézménybe, hiszen ha esetleg nincs meg a kötet, akkor nem kell eddig elfáradnia"-mondta a könyvtáros.
A nagykárolyi könyvtár munkatársai a közelmúltban fejezték be a költözködést. A Károlyi-kastélyból a Iuliu Maniu utca 10. szám alá költöztek, a Kalazanci Szent József Iskolaközpont épületével átellenbe. Itt várják a gyermek és a felnőtt részleg munkatársai egyaránt az olvasókat, minden nap, hétfőtől-péntekig, 8–16 óra között. A könyvtár munkatársai telefonon is elérhetőek, a 0261-861480-as számon, illetve a fentebb említett online módon. A könyvtár ID-ja: bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!