ERDON Helyi hírek

2010.01.31. 14:42

Fergeteges nyugdíjas farsangi bál

<p>Nagyvárad - Szombat este a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete farsangi bált szervezett az Ady Endre Liceum dísztermében. Másfél százan vettek részt az emlékezetes és nagy sikerű rendezvényen.</p>

Szombat este nagy sikerű farsangi bált szervezett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a nagyváradi Ady Endre Liceum dísztermében. A több mint százötven résztvevőt Szilágyi Ibolya elnöknő üdvözölte. Azon reményének adott hangot: az előadók produkciója elnyeri majd a jelenlevők tetszését, s mások is kedvet kapnak a fellépéshez. Ugyanakkor köszönetet mondott Fleisz Judit aligazgatónőnek, amiért a tanintézet mindig helyszínt biztosít a rendezvényeiknek, és Lukács László nagyvárad-újvárosi RMDSZ-alelnöknek annak okán, hogy az egyesület kórustagjai a körzeti székházban gyakorolhatnak. A közel egyórás program nyitányaként a Boros Beatrice tanárnő által felkészített nyugdíjas énekkar örvendeztette meg hallgatóságát. Olyan közismert nóták csendültek fel, mint például: Kék a kökény recece, Lent a délibábos Hortobágyon vagy Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt. (Ami akár az esemény mottója is lehetett volna). Vonház Antal és Gregovits Sándor vicceket meséltek, Nagy-Kristófi Dániel kisfiú pedig- a PMNYE rendezvényeinek elmaradhatlan résztvevője- szintetizátoron  játszott.

Tánc és szavalat

Hajbók Klára, a néhány perccel később fellépő Kocsor Magdolnához hasonlóan Romhányi József egyik versét szavalta el. Lőrincz Borbála egy háború utáni szerzeményt, Gregovits Sándor pedig Petőfi Sándor Szeget szeggel című költeményét adta elő. Kocsor Magdolna nevéhez két jelenet is fűződött: egy vidám szösszenet, valamint egy táncos produkció (utóbbit Köteletes Erika társkoreografálta). Egy bájos hölgykoszorú (Fejes Erzsébet, Mészáros Gizella, Kántor Erzsébet, Szabó Piroska, Hodizsán Éva és Mureşan Ibolya) szintén tánccal lépett fel, a kimaradhatatlan Kazatsay Anna néni pedig Horváth Imre Várad  című költeményét szavalta el. A néha előforduló kisebb gikszerek ellenére valamennyi előadó elismerést érdemel, hiszen egyáltalán nem könnyű közönség előtt szerepelni. Ezért is érthetetlen azon személyek hozzáállása, illetve viselkedése, akik folyamatos beszédükkel zavarták a műsorszámokat.

 

Jelmez verseny

Az est folyamán tombolát lehetett vásárolni, a fődíj egy ruhaszárító volt. A talpalávalót az Unison együttes és Nagy-Kristófi Dániel biztosította. Mivel többen jelmezben jelentek meg, számunkra versenyt szerveztek. A zsűriben Pásztai Ottó, a Premontrei Öregdiákok Egyesületének elnöke, Cservák Miklós várad-velencei RMDSZ-elnök, Lukács László várad-újvárosi RMDSZ-alelnök, Boros Péter újságíró és e sorok szerzője kapott helyet. Harmadik egy kacsának öltözött bálozó, második egy "görög asszony", az első pedig a 101 kiskutya című filmből jól ismert Szörnyella de Frász (alias Gál András) lett. Az eredményhirdetést követően a késő éjszakába nyúlóan folytatódott a buli.

Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!