ERDON Helyi hírek

2009.01.07. 11:35

Vadkender-termesztőt fogtak

<p>Bihar megye - Nagyváradon, vadkender értékesítése közben érték tetten a téli ünnepek alatt a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály rendőrei az 57 éves szatmári B.M.-t. <A href="http://video.erdon.ro/video/35970/drog-fogas" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A férfi egy Szatmár megyei községben lakott, saját kertjében nevelte a vadkender-töveket, melyekhez a magokat Spanyolországban dolgozó fiától, a 24 éves B.M.N.-től kapta. Miután leszedte a termést, a gyorsabb haszon reményében „reklámozni kezdte a terméket”. Kereskedelmi célú tevékenységét a kábítószerellenes osztály tisztjei hiúsították meg. Miután forgalmazás közben tetten érték a férfit, házkutatást végeztek nála, ahol összesen 8 kilogrammnyi, leszüretelt vadkenderre bukkantak, melyről a vizsgálat kimutatta, hogy nagyon jó minőségű THC-t (tetrahydrocannabinol nevű pszichoaktív anyagot) tartalmaz. Az akcióval a rendőrség és az ügyészség így sikeresen megakadályozta, hogy a kendert a feketepiacon értékesíteni lehessen. Ha nagy mennyiségben értékesíteni tudta volna, a termesztőnek akár 25-30 ezer eurós nyeresége is lett volna az ültetvényből. Így azonban elfogták és 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték. Ha bűnössége beigazolódik, 3-15 év közötti börtönbűntetésre számíthat.

Nagy Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!