ERDON Helyi hírek

2009.01.05. 12:34

Népdalénekesek vetélkedője

<p>Szatmár megye - Január 11–én, vasárnap, 17 órai kezdettel kerül sor XVIII. Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny megyei döntőjére a szatmárnémeti Szent Lélek plébánián.</p>

Idén immár tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny a Szent–Györgyi Albert Társaság, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia, a Szatmárnémeti Németi Református Egyházközség, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szatmárnémeti MADISZ, az Ady Endre Társaság, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Szent Sebestyén Kolping család szervezésében, valamint a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) szakmai támogatásával. A verseny megyei döntőjét Január 11–én, vasárnap, 17 órai kezdettel  rendezik meg a Szentlélek templom Merk Mihály termében. A versenyen részt vehet bárki, aki betöltötte 12. életévét, felső korhatár nincs. A versenyzők küldjék el a Szent–Györgyi Albert Társaság címére (440030 Satu Mare, Mihai Viteazul 10. e–mail cím: csirak@sm.rdsnet.ro) jelentkezési lapjukat, melyen a következő adatokat kell feltüntetni — név, születési adatok, lakcím, telefonszám, e–mail cím, foglalkozás, a dalcsokrainak leírása, megnevezése, az eddig elért eredmények, minősítések felsorolása. A versenyzőknek rendelkezniük kell iskolájuk vagy valamelyik művelődési intézmény, népdaléneklési verseny rendezőségének ajánlásával. Minden versenyzőnek két dalcsokorral kell jelentkeznie, vagy lehet egy ballada és egy dalcsokor is. Törekedjenek régi stílusú dalokból meríteni. Egy dalcsokor előadási időtartama nem lehet több 4 percnél. Népies műdalokat és feldolgozásokat nem fogadnak el. A versenyzők szólóban, vagy hangszeres kísérettel is énekelhetnek. A XVIII. Hajnal akar lenni verseny megyei döntőjére január 10–ig lehet jelentkezni. A verseny első három helyezettje részt vehet a kárpát–medencei döntőn január 23 és 25 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!