ERDON Helyi hírek

2009.01.12. 15:50

Az Oktatás világhetéről Értarcsán

<p>Bihar megye – Az értarcsai általános iskolában az Oktatás világhete alkalmából több tevékenységet is tartottak nemrégiben.</p>

Az Oktatás világhete alkalmából országszerte voltak rendezvények, Értarcsán több napon át szerveztek változatos programokat, tudtuk meg Kulcsár Rozália tanárnőtől, az egyik szervezőtől. Zichor Angela tanárnő vezetésével egyik napon olyan rajzokat készítettek a gyerekek, amelyek a tanuláshoz való jog és a gyerekjogok témája köré csoportosultak. Nyakó Zoltán testnevelőtanár a szabadban és teremben tartott játékos vetélkedőkre várta a vállalkozókat, de a tarcsai iskolások a szalacsiakkal is összemérték labdarúgó tudásukat. Az Érmellék hagyományaiból román és magyar nyelven adtak ízelítőt a diákok, Kiss Körösi Jolán, Csepei Ana, Harpa Ana Maria és Reste Ioana tanárnők segédletével gyűjtöttek kolindákat, illetve locsolóverseket.

Nemzetközi kitekintés

A nemzetköziséget pedig Kulcsár Rozália informatika tanárnő vezetésével „csempészték” a programok közé a tarcsai iskolások. A világhálót felhasználva arról készítettek bemutatót társaiknak, hogyan néz ki az elemi és a gimnáziumi oktatás Német–, Francia–, Olasz–, Görög– és Magyarországon. Az egész projekt célja az volt, hogy a gyerekek minél nagyobb kitekintést kapjanak a világ dolgaira, egyszersmind azt is meglássák, hogy tanulni bizony mindenütt kell, még ha vannak a hasonlóságok mellett különbségek is a más–más országokban meglévő oktatási rendszerekben, összegzett kérdésünkre Kulcsár Rozália.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!