ERDON Helyi hírek

2009.01.07. 10:38

A júliusi abortusz után mégis szülni fog a szatmárnémeti kismama

<p>Szatmárnémeti - Döbbenetes történettel kereste fel szerkesztőségünket egy fiatal házaspár. Tavaly nyáron abortuszt végeztek a kismamán, aki ennek ellenére még mindig terhes, sőt, hamarosan kislányt hozhat a világra.</p>

Szerkesztőségünket egy fiatal házaspár kereste fel. Történetük több mint megdöbbentő. Katócz Andrea és Zsolt 2008 júliusában házasodtak össze Szatmárnémeti -ben, de Budapesten élnek. A házasságuk előtt két nappal Andreát heves vérzéssel szállították be a Megyei Sürgősségi Kórházba, ahol megállapították, hogy 5 hetes terhes. A vizsgálóorvosa dr. Varodi Viorica volt, aki az ultrahangos vizsgálat után azt állította, hogy a magzat genetikailag rendellenes fejlődése miatt meghalt, és emiatt szükségessé vált az abortusz. Andrea elmondása szerint a doktornő megfélemlítette őt azzal, hogy ha azonnal nem végzik el az abortuszt, akkor  elvérezhet. Az abortuszt követően tartották meg az esküvőt, majd visszautaztak Budapestre, ahol ismét vérzés miatt szállították kórházba Andreát. A szakorvosok megállapították, hogy a hölgy még mindig terhes, de vélhetőleg a korábban elvégzett abortuszkísérlet miatt egy vérömleny keletkezett a magzat mellett.

A budapesti kórházban ellátták Andreát, majd azóta többször is genetikai vizsgálaton esett át, ám mindegyiknek ugyanaz az eredménye: a magzat teljesen egészséges, és jól fejlődik, jelenleg harminchetes. Andrea férje, Zsolt elmondta, hogy beperelték a doktornőt, de nem azért, hogy bár elvégezte az abortuszt, a felesége mégis terhes maradt, hanem azért, mert ők nagyon is örültek a terhességnek, és a doktornő egy vélhetőleg hibás diagnózis miatt majdnem megfosztotta őket gyermeküktől, szerencsére a sors közbeszólt. „Mindennek a teteje, hogy a doktornő rám küldte a rendőrséget azzal, hogy betörtem a házának ablakát, és megfenyegettem” — panaszolta Katócz Zsolt, majd hozzátette, hogy valóban megkereste a doktornőt, de fenyegetésnek csak az tűnhetett, hog elmondta, bepereli őt. „Az ablak betörésekor pedig nem is volt az országban a férjem” — tette hozzá Andrea. Mivel úgy érzik, hogy ügyük lassan halad, fontolgatják, hogy az európai emberjogi bírósághoz fordulnak jogorvoslásért.

Természetesen megkérdezzük az ügyben a doktornőt, a szatmárnémeti kórház vezetőségét, valamint az orvosi kamarát is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!