ERDON Helyi hírek

2008.12.22. 07:03

Tiszta lélekkel – és környezettel

<p>Bihar megye – Az ünnepek közeledtével mindannyian másként készülünk. Rendezzük lemaradásainkat, tartozásainkat, megpróbálunk jobbak, türelmesebbek lenni, hogy tiszta szívvel várhassuk Jézus eljövetelét.</p>

Ám nemcsak lelkünket, környezetünket is tisztává, szebbé, díszesebbé varázsoljuk ebben az időszakban. Általában ki-ki a maga házatáján sepreget. Nem így történt ez az elmúlt héten Nagykágyán, ahol a Nagykágyai Szakiskola 250 diákja, tanáraik, oszályfőnökeik és Karancsi Béla igazgató közösen takarították második otthonukat, az iskolát és annak környékét. A három hektárnyi megtisztítandó területet az iskola tanárainak segítségévet több munkacsoport fedte le.

Fárasztó, de örömteli

Az egyszer használatos kesztyűkkel és nylonzsákokkal felszerelkezett diáksereg főleg műanyag zacskóktól, papírtól, pillepalackoktól tisztította meg a területet. Az akció végére 200 zsáknyi hulladékot sikerült összeszedni, utánfutóra dobálni és elszállítani a szeméttelepre. Az idő szép volt, kellemes, a gyermekek láthatóan élvezték a munkát. A nagyobbak a zsákok cipelésében szívesen segítettek kisebb társaiknak, így munka közben talán új barátságok is szövődtek. A munka befejeztével a takarítócsapatot meleg teával várták az iskola konyhájában, mely nagyon finom volt és mindenkinek jólesett a fárasztó, de örömteli munka után. Így várja a Nagykágyai Szakiskola munkaközössége és diákjai Jézus születését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!