ERDON Helyi hírek

2008.12.04. 13:57

Negatív pótköltségvetés

<p>Nagyvárad - A december 8-i rendkívüli ülésen ismét negatív pótköltségvetésről kell szavaznia Nagyvárad Helyi Tanácsának, mivel a tervezettnél kevesebb volt az idén a város bevétele.</p>

Ilie Bolojan polgármester közölte, hogy a tervezett 6,3 millió euró értékű bevétel helyett mindössze 4,6 millióra számíthatnak. Mindez a városi beruházásokat érinti majd, amit úgy próbálnak meg áthidalni, hogy a decemberre esedékes fizetnivalókat januárra halasszák.

Jó hírként közölte a polgármester azt, hogy jövő héten kiírják a városban létesítendő parkolóházak és a mélygarázs feladatkiírási ajánlataira a licitációt. A december 18-i ülés elé terjesztik a jövendő borsi úti ipari park feladatkiírási dokumentációját jóváhagyás végett. Ezt követően kapja meg a kormánytól az itteni 120 hektárnyi terület az ipari parki státuszt. A már említett helyhatósági ülésen hagyják jóvá azokat a pénzügyi kedvezményeket, amelyekkel jelentős ipari beruházókat akarnak a városba csalogatni.

Ilie Bolojan közölte azt is, hogy a csütörtöki kormányülésen jóváhagyták, hogy a borsi vám melletti 7 hektárnyi területet – amelynek nagy részén egy parkoló található – az eddigi használat mellett a város tulajdonába utalják. A polgármester elképzelése szerint e területet egy beruházni szándékozó cég rendelkezésére bocsátják majd.

Péter I. Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!