ERDON Helyi hírek

2008.12.19. 14:22

Húsz év a betegek szolgálatában

<p>Nagyvárad - Meghitt ünnepség mellett emlékeztek meg péntek délben a félixfürdői Orvosi Rehabilitációs Klinika fennállásának 20. évfordulójára. Ebből az alkalomból egy emléktáblát is lelepleztek.</p>

A húsz éves épületet a rendszerváltást követően többször is korszerűsítették, de ettől még alapjaiban megőrizte a tervezője, Szabo Arnold építész elképzeléseit. A kórház előcsarnokában egybegyűlteket ifj. Ritli László, az intézmény menedzsere köszöntötte. Felkérésére a jelen levők egyperces csendel adóztak az elhunyt egykori kollégáik emlékére. Ifj. Ritli László megfogalmazásában ugyanis a múlt ismerete nélkül nincs jelen és jövendő sem. Dícsérte a mostani és az egykori orvosok és orvosi személyzet professzionalitását, amiért most is köszönetet mondott. Ezt követően átadta a szót a kórház egykori orvosigazgatójának, Mariana Mihailov egyetemi előadótanárnak.

Megemlékezés

Dr. Mariana Mihailov felelevenítette a kórház 1988. október 28-i megnyitását, név szerint is megemlítve azokat a tervező és építő szakembereket, akik megálmodták és megvalósították ezt a kórházat. Természetesen nem feledkezett meg az orvosokról sem, az alapító igazgatóról, dr. Gavril Robosról. Az idők folyamán strultúrális változások jellemezték a klinikát. A legjelentősen 1992-ben volt, amikor hozájuk csatolták a Május 1 fürdőbeli gyermekszanatóriumot.

A jelenlegi menedzser, ifj. Ritli László elmondta, hogy munkájuk elismeréseként megkapták az ISO 9001:2001 minőségi elismerést. Az ezt igazoló diplomát most vette át ifj. Ritli László. A huszadik évforduló emlékére egy emléktáblát is lelepleztek az előcsarnokban. Ezt megelőzően a szentmártoni általános iskola tanulói karácsonyi kolindákkal szórakoztatták a jelen levőket. Végezetül további sikerekre koccintottak a megjelentek.

Péter I. Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!