ERDON Helyi hírek

2008.12.17. 14:19

Bumbu a dékán

<p>Nagyvárad - Dr. Gheorghe Bumbut választotta meg dékánnak szerdán délután a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának Tanácsa.</p>

Szerdán 13 órakor ült össze a Nagyváradi Egyetem Orvosi és  Gyógyszerészeti Karának Tanácsa, hogy dékánt válasszon az orvosi kar élére. A hatvannyolc tagú tanácsból hat személy hiányzott a szavazáskor, tehát a tanács döntésképes volt, mert érvényes döntéshozáshoz a tanács tagjainak kétharmada kell jelen legyen az űlésen.

A Nagyváradi Egyetem vezető tisztségeibe való választások lebonyolítását szabályozó módszertani szabályzat 40. cikkelye kimondja: a dékán megválasztása közvetlen és titkos szavazás útján történik. Azok a jelöltek számítanak győztesnek, akik megszerzik a leadott szavazatok többségét. Amennyiben senki nem szerzi meg ezt a többséget, akkor második fordulót rendeznek, amelyen az első fordulóban a legtöbb szavzatot összegyűjtött első két jelölt vesz részt. Ezúttal három doktor szeretett volna dékán lenni, dr. Gavril Cornutiu, dr. Mircea Ifrim, és a végül győztes Gheorghe Bumbu. A hatvankét leadott szavazat közül Bumbu negyvennyolc voksot kapott, Cornutiu hét, míg Mircea Ifrim 2 szavazatot szerzett, így Bumbu már az első fordulóban megszerezte a szükséges szazazatmennyiséget.

Volt két érvénytelen szavazat, hárman tartózkodtak. A megválasztott dékán mandátumigazolása a Nagyváradi Egyetem Szenátusában történik majd meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!