ERDON Helyi hírek

2008.12.12. 15:04

Az Úr születése karácsonyi ajándék

<p>Nagyvárad - Legyen az Úr születése egy karácsonyi ajándék mindenkinek címmel szerveztek pénteken először ünnepi fesztivált Nagyváradon az Arcadia Ifjúsági Színházban fogyatékos gyerekek részvételével</p>

A fesztivál ötlete, melyet az idén szrveztek meg első alkalommal, de hagyományt szeretnének terermteni belőle, Daniela Maier és Cristea Cristina, a nagyváradi 3-as Inklúziós Nevelési Központ (speciális iskola) tanárainak az ötlete volt, de kézimunkával, énekkel, tánccal karácsonyi népi szokásokkal, színpadi jelenetekkel a megye más hasonló iskoláiból is jelentkezett egyáegy csapat, például a nagyváradi 1-és és 2-es inklúziós iskolából, a mezőteledgiből, papfalviból, tenkeiből, szalontaiból, valamint a Ioan Boccoci és Gheorghe Baritiua szakmai iskolákból. Bár a rendezvényt 10.30 órától hírdették meg 12 óra tájban még mindig érkeztek a résztvevők, pedig a 102 férőhelyes nézőtérre már azelőtt pótszékeket kellett beállítani.

Az egyes iskolák tanulóinak igen ötletes és csinos kézimunkáiból kiállítást is rendeztek az előcsarnokban. Nem csak a tanulók által bemutatott színpadi produkciókat (karácsonyi szokások, énekek, kolindák, táncok) pontozta a hattagú zsüri, melynek elnöke Marius Aron, az Ifjúsági színház igazgatója volt, tagjai pedig Alina Popovici a Bihar Megyei Vállakozók Szövetségének részéről, Miorita Sateanu a Nőszövetség elnöke, Marius Chipurici az Ifjúsági Igazgatság vezetője valamint Adrian Teofil és Radu Rusu atyák voltak.

A díjkiosztásra sajnos csak lapzárta után került sor a sok benevezett csapat miatt, de minden benevező kapott ajándékcsomagot és diplomát is. Az elkőcsarnokban kiállított munkákat eladják és a befolyt pénzből az újabb kézimunkákhoz vásárolnak anygokat, valamint kirándulást szerveznek a fogyatékos gyerekeknek, tudtuk meg az egyik rendezőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!