ERDON Helyi hírek

2008.12.04. 13:34

A fenyővágás és forgalmazás engedélyezése

<p>A karácsonyi ünnpek közeledtével a Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség figyelemeztette az erdőkerületeket és az Erdészti és Vadászati Felügyelőséget, hogy a 2008 április 11-én megjelent 410-es törvénynek megfelelően a természetes környezetben nőtt karácsonyfának való fenyők kivágásához és forgalmazásához kötelesek környezetvédelmi engedélyt kérni.</p>

Az engedély kiadásához a Bihar Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség székhelyén következő dokumentumokat kell leadni: Tipuskérvény, az engedélyezési illeték befiztését bizonyító nyugta fénymásolata, a kivágandó fenyők természtes biológiai környezetéről szakintézet által készített tanulmány, a cégjegyzéknél való bejegyzést bizonyító dokumentum a CAEN kóddal együtt, melyből kitűnik, hogy favágással, vagy fenyőfák árúsításával foglalkozik a kérelmező. A környezetvédelmi engedély nélküli fenyővágást és forgalmazást szigorúan bünteti a törvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!