ERDON Helyi hírek

2008.11.04. 11:03

Tinédzserre támadt a pitbull

<p>Sepsiszetgyörgy - A 13 éves sepsiszentgyörgyi fiú vallásóráról tért haza, amikor házuk előtt rátámadt a szomszéd kutyája és megharapta a lábát.</p>

Gyereke visítását hallva az anya is kirohant és sikerült kimenekíteni fiát a pitbull fogai közül, de az állat nekiugrott és őt is megharapta a jobb lábán. Az állat gazdájának sikerült lecsillapítani a támadó ebet. Anyát és fiát a megyeszékhelyi Dr. Fogolyán Kristóf Kórház sürgősségi osztályára szállították, ahol megkapták a tetanusz és veszettség elleni injekciót. Az édesapa szerint a kutya több alkalommal is elszabadult otthonról, és az egyik szomszéd órákon át nem mert kiszállni autójából attól tartva, hogy a pitbull rátámad.

A szülők még nem döntötték el, hogy tesznek-e feljelentést a felelőtlen kutyatartó ellen. Információink szerint a pitbullt gazdája vidékre szállította. A veszélyes kutyák tartását törvény szabályozza, melynek be nem tartása 500- 1.500 lejes pénzbírságot vagy börtönbüntetést vonhat maga után. A Kovászna megyei rendőrségen 25 veszélyes kutyát tartanak nyilván, ebből 18-at Sepsiszentgyörgyön tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!