ERDON Helyi hírek

2008.11.14. 12:19

Tilos a petárda!

<p>Bihar megye - Szerdán reggel a diószegi piacon járöröző rendőrök felfigyeltek egy pirotehnikai eszközöket árusító férfira. A nagyváradi 33 éves S. Z. 10 doboz egyenként 60 darabos 1-es kategóriába sorolt petárdát kínált megvételre, megszegve ezáltal a pirotehnikai eszközök birtoklására és forgalmazására vontakozó 2006/406-os törvény előírásait, az ugyanis magánszemélyeknek szigorúan tiltja mind a petárdák tartását, mind az azzal való kereskedést. A férfi ellen eljárás indult.</p>

A Bihar megyei rendőrség fegyverekkel, robbanószerekkel és mérgezőanyagokkal foglalkozó irodájának munkatársai ezúton is emlékeztetnek mindenkit az említett törvény előírásaira, s a legfontosabb passzusra: házilag barkácsolt vagy a 2-4-es csoportba sorolt T1 és T2-es szórakoztató pirotehnikai eszközök, tüzijátékok, "repülő fényjátékok", s az 1-es kategóriába sorolt petárdák készítése, birtoklása, forgalomba hozása, importja, használata engedély nélkül 3 hónaptól 1 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. A lakosság biztonsága érdekében a rendőrség nagy hangsúlyt fektet a szabályozó betratására, főleg az előttünk álló "szezonban", a téli ünnepek közeledtével, s határozottan fellépa törvényszegőkkel szemben, áll a hatóság által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!