ERDON Helyi hírek

2008.11.03. 13:08

Művészeti galéria

<p>Nagyvárad - Nagyvárad Helyi Tanácsa elvi beleegyezését adta abba, hogy használatba vegyék a Kossuth utcai neológ zsinagógát és külsőleg a kupolával együtt felújítsák, hogy abban egy művészeti galériát rendezzenek be. Az átvétellel és a javítással az Ingatlankezelő Vállalatot hatalmazták fel.</p>

Elvi beleegyezésüket adták abba is, hogy támogassák a Zsidó Hitközséget abban, hogy megszerezzék a megfelelő pénzügyi keretet a belső javítások elvégzéséhez. Ugyanakkor biztosították a zsidó közösséget arról, hogy vallási és egyéb specifikus célból a jövőben is használhassák a zsinagógát a Polgármesteri Hivatal előzetes jóváhagyásával.

Jóváhagyták, hogy állítsanak össze egy szerződéskeretet, amely szabályozza a használat időtartalmát a művészeti galéria céljából, illetve időszakosan, a javítás értékét, annak megkezdését, befejezését, stb. Az Ingatlankezelő Igazgatóság feladata lesz saját költségén a műszaki dokumentáció elkészítése a 2001/ 422. számű műemléki törvény tiszteletben tartásával, illetve elfogadtatása a szakhatósággal és a Helyi Tanáccsal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!