ERDON Helyi hírek

2008.11.27. 11:37

Közösségi rendőrség: vaskéz bársonykesztyűben

<p>Nagyvárad - Csütörtökön délelőtt letette az esküt az újonnan megalakult nagyváradi közösségi rendőrség első negyvennyolc tagja.</p>

Rokonok, barátok a város és a megye vezetői, illetve a különböző intézmények képviselői jelenlétében tette le az esküt a nagyváradi Polgármesteri Hivatal nagytermében az újonnan alakult közösségi, avagy helyi rendőrség első negyvennyoc tagja, akik közül nyolc nő. Crăciun Leucea az intézmény vezetője bevezetőjében azt ígérte, hogy a közösségi rendőrség egy profi szervezet lesz, mely mindig segíti majd a bajban lévőket. Leucea hozzátette: elvárja a helyi rendőröktől, hogy viselkedésükkel példát mutassanak a város lakosságának. A himnusz eléneklése és az eskületétel letétele után két helyi rendőr üdvözölte az egybegyűlteket. Mircea Ghitea prefektus felszólalásában bizakodását fejezte ki, hogy ez az új intézmény nyereség lesz a nagyváradiak számára. Radu Târle, a Bihar Megyei Tanács elnöke gratulált a városvezetésnek azért, hogy létre tudta hozni a közösségi rendőrséget és kifejezte azt a reményét, hogy az  jól együtt fog működni a többi rendfenntartó szervvel. Bejelentette, hogy az amerikai tanulmányútra elküldött Bihar megyei rendfenntartók között lesz két közösségi rendőr is.

Vaskéz...

Ilie Bolojan Nagyvárad polgármestere hangsúlyozta, hogy a most létrejövő közösségi rendőrségnek kell bebizonyítsa azt, hogy a decentralizáció nem csak a helyi tanácsok fölösleges igénye arra, hogy fontosságát nagyobbítsa, hanem alapvető eszköze annak, hogy a döntéshozatal minél közelebb kerüljön a polgárokhoz. A közösségi rendőrökhöz fordulva elmondta: „Olyan dolgokkal kell foglalkozzatok, amivel mások alig: alkalmaznotok kell a parkolásra vonatkozó szabályokat, fel kell lépnetek a csendháborítók ellen.  Ez az intézmény vaskéz kell legyen egy bársonykesztyűben.” Ilie Bolojan elmondta, hogy februártól mennek majd terepre a közösségi rendőrök, és a január 24-ik ünnepségeken fognak megjelenni először saját egyenruházjukban. A díszteremben zajló ünnepség pezsgős koccintással zárult, majd az ünneplők átvonultak a városháza étkezdéjébe egy ünnepi ebédre.

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!