ERDON Helyi hírek

2008.11.24. 11:59

Kukázásgátló kukák

<p>Sepsiszentgyörgy - Hatvan darab félig földbe süllyeszthető szemeteskuka beszerzésére pályázik a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat. Tóth Birtan Csaba, a Tega RT. igazgatója elmondta: a kukák mellett 3 darab, a háztartási hulladékelszállításnál használt autót is vásárolnak, a befektetés összértéke 568 ezer euró plusz áfa.</p>

Ennek felét pályázzák meg a Környezetvédelmi Alapnál, a fennmaradó részt hitelből fedezik. Az új beruházás által 84-re nőne a félig földbe süllyeszthető kukák száma Sepsiszentgyörgyön.

A Tega Rt. igazgatója szerint, ha megvalósul a befektetés akkor nagy részt minden lakónegyedben lecserélődnének a régi szemétgyűjtők.

A hermetikusan záródó új hulladéktárolók előnye, hogy teljesen szigeteltek, nem szivárog ki a szag és mivel kis nyíláson keresztül lehet bedobni a szemetet a kukázok nem tudnak hozzáférni annak tartalmához. Egy ilyen környezetbarát tároló 2.000 euróba kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!