ERDON Helyi hírek

2008.11.21. 13:46

Kapcsolat árvízvédelem céljából

<p>Bihar megye - Legnagyobbrészt működőképes már az a térinformatikai rendszer, mely Bihar, Hajdú-Bihar, Arad és Temes megyék között könnyíti meg a kommunikációt, hangzott el a tegnapi sajtótájékoztatón.</p>

Amint Nicolae Hodut programfelelős elmondta, a projekt a PHARE CBC, valamint a Megyei Tanács támogatásával jött létre, s célja, hogy megelőzhetőek legyenek az áradások, illetve az eredményes és gyors információközvetítésnek köszönhetően minél kevesebb kárt okozzanak. A projektet, melyet november végéig kell teljes mértékben gyakorlatba ültetni, a tanács 57.500 euróval, a PHARE pedig 440 ezer euróval támogatja.

Korábban berendezték azokat a helyiségeket, ahol az úgynevezett GIS-központok működnek majd, embereket vettek fel, szerződéseket kötöttek, később térinformatikai térképeket hoztak létre, ezeken feltüntették a nélkülözhetetlen információkat; hamarosan a lakosság számára is elérhető térkép is lesz, tudtuk meg.

A rendszer 106 település között biztosítja a kapcsolatot, a korszerű telefonközpont automatikusan intézi az értesítést és azt is láthatóvá teszi, hol kapták meg és hol nem a szükséges irnormációkat, ezenkívül videokonferenciák lebonyolítására is alkalmas. Gondot egyedül a gyenge internet-kapcsolat okoz — „ez egy kihívás a számunkra”, hangzott el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!