ERDON Helyi hírek

2008.11.21. 17:41

Iskolabővítés, mint prioritás

<p>Nagykároly - Amint arról korábban már beszámoltunk, a nagykárolyi helyi tanács iskolabővítéssel kapcsolatosan is szavazott legutóbbi soros ülésén.</p>

Két helyi tanintézményt érint a bővítés: az Elméleti Líceumot és a 3-as Számú Általános Iskolát. Előbbi intézményt teljes mértékben hőszigetelik is, az új szárnnyal való bővítésen kívül. Az általános iskola esetében szintén építenének egy új épületszárnyat. A tanács megszavazta ugyanakkor azt is, hogy az említett építkezésekhez szükséges pénzösszeget az önkormányzat pályázati úton szerezze meg. A Regionális Operatív Program keretén belül nyílik erre lehetőségük. Az általános iskola új szárnyában négy tanterem, könyvtárszoba és informatika terem kapna helyet. A tervezett két beruházás összértéke 6 millió lej. Ebből egymillió hatszázezer lej lenne az általános iskolára szánt pénzösszeg, melynek 2,1 százalékát a nagykárolyi önkormányzat fizetné, valamint a hozzá kapcsolódó ÁFÁ-t is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!