ERDON Helyi hírek

2008.11.06. 15:33

Házasságok, születések és válások

<p>Szatmár megye — A Szatmárnémeti Lakosság–nyilvántartó Hivatal adatai szerint októberben 246 keresztlevelet állítottak ki, 87 pár esküdött örök hűséget egymásnak.</p>

Amint azt Torja Ioneltől, a Szatmárnémeti Lakosság–nyilvántartó Hivatal vezetőjétől megtudtuk az októberi hónapban 246 keresztlevelet állítottak ki, ezek közül 17 gyermek külföldön született, 2 kiskorút fogadtak örökbe és 4 gyermek az anya nevét vette fel. Ami a házasságkötéseket illeti 87 pár esküdött örök hűséget egymásnak, ezek közül 8 házasság külföldön kötetett, és 79 Családi könyvet adtak át, ehhez a számhoz hozáadódik még 11 darab amelyeket külön kérésre állítottak ki a munkatársak. Ami az elmúlt hónapi elhalálozások számát illeti 153 volt, ezek közül 2 haláleset külföldön történt és 1 halottat nem tudtak azonosítani a hatóságok, ami azt jelenti, hogy a hivatal 152 halotti bizonyítványt állított ki. Ami a további számadatokat illeti: 28 válási határozatot vettek nyilvántartásba, ezek küzül 2 házaspár válása külföldön történt; 3 kiskorú halálozott el; 2 esetben ismertek el apaságot az anyakönyvezető előtt; Szatmárnémeti polgármestere jóváhagyásával 5 esetben történt vezeték– és keresztnév változtatás; a Szatmár Megyei Tanács elnöke jóváhagyásával 1 esetben történt vezetéknév változtatás; 16 darab olyan kérelmet iktattak, amelyek ötvenedik házassági évfordulójukat ünneplő házaspárárok megjutalmazásását foglalja magába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!