ERDON Helyi hírek

2008.11.06. 17:08

Felelőtlen mopedesek

<p>Bihar megye - Szerdán két olyan mopedes baleset is történt, melyek következményeiért maguk a kétkereküt vezetők a felelősek.</p>

Délután  valamivel 3 óra előtt a 19-es országúton, Újfegyverneknél a berettyófárnosi 51 éves C. A. mopedjével Margitta irányába tartva le akart kanyarodni a 17-es községi útra, nem adott elsőbbséget az ellentétes menetirányu forgalmi sávban szabályosan érkező, a 36 éves S. D. által kormányzott személygépkocsinak.

Hogy elkerülje az ütközést, utóbbi hirtelen fékezett, elvesztette uralmát a jármű fölött, s az ellentétes menetirányu forgalmi sávba sodródva összeütközött egy szatmári 28 éves fiatalember által vezetett nyergesvontatóval. A vétlen autóssal utazó 18 éves lányt kórházba kellett vinni sérüléseivel. A mopedes nem végzett közlekedésbiztonsági tanfolyamot, s nincs jogosítványa sem.

Reggel nyolc óra tájban az 1-es országút mezőszabolcsi szakaszán a nagyváradi 21 éves P. C. E. Élesd felé tartva mopedjével vissza akart fordulni, de nem volt elég körültekintő, s nem adott elsőbbséget az ellentétes menetirányu forgalmi sávban szabályosan érkező bihari rendszámu személygépkocsinak, s eléje fordult. A 39 éves I. D. P. már nem tudott megállni, s összeütköztek. A mopedest sérüléseivel kórházba vitték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!