ERDON Helyi hírek

2008.11.27. 13:26

Disznótor Biharfélegyházán

<p>Bihar megye – Érmelléki hagyományörző disznótor zajlott szerda délután Biharfélegyházán, a teleháznál. Politikusok, sajtósok, a kampányban résztvevők, és a helyieket képviselő csapatok mérték össze böllér tudományukat.</p>

Délután 15 óra táján jött el az idő, amikor a teleháznál az EU–szabványoknak megfelelően levágták a kiszemelt sertést, a kolbásztöltő versenyen pedig három csapat mérte össze tudását. Az egyiket az RMDSZ körzeti honatyajelöltjei, Lakatos Péter és Cseke Attila alkották Szabó Ödön ügyvezető elnökkel “erősítve”, a másodikat a sajtó pár képviselője, igazolva egy tagot a kampánystábból, a harmadikban pedig a helyi elöljárók voltak. A felsorolással már a végeredményt is elmondtuk: a vendéglátók udvariasan maguk elé “gyúrták” a sajtót (tudván, hogy jó velük jóban lenni), de legjobban kavarni – mármint a fűszereket – a politikusok tudták.

Konferencia után vacsora

A versenyt követően műemlékvédelmi konferenciát tartottak, melyen dr.Páll István, a Sóstói Múzeumfalu (Nyíregyháza) igazgatója beszélt a falumúzeumok fontosságáról, az általa vezetett berendezéséről, szerepéről. Utána dr.Kéri Gáspár mutatta be az ő munkája eredményeként létrehozott és fenntartott gálospetri tájházat. Este nem maradhatott el a disznótoros vacsora, melyen már a környező települések elöljárói mellett megjelentek (a már nevezettek mellett) Derzsi Ákos és Hasas János képviselőjelöltek is. Szólt a cigányzene, és a maskurások is betoppantak, akik nem csak kéregettek, de “meglepetést” is hoztak: Lakatos Péter elé letették annak az útnak a tervét, mely a délben felavatott Vajda–Félegyháza–Mihai Bravu szakasz meghosszabbításában vezetne Magyarország irányába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!