ERDON Helyi hírek

2008.10.03. 10:26

Tarcsai egyesület európai „vérkeringésben”

<p>Bihar megye – Néhány pedagógus, közalkalmazott és helyi vállalkozó 2007-ben megalapította a „Nostra Fortuna Tarcea-Értarcsa” civil egyesületet.</p>

Az egyesület célja a helyi közösség szellemi és kulturális fejlesztése, non-formális képzése, hagyományok megőrzése. 2008 februárjában az egyesület megpályázott egy Grundtvig projektet, ami az „Egész életen át tartó tanulás”(Lifelong Learning Programme) program része. A projekt címe „eSenior- számitásatechnika az idősebb korosztálynak”, ami egy partnerségen alapuló együttműködésből áll és a következő európai országok vesznek részt benne: Lengyelország, Németország, Spanyolország, Litvánia, Törökország, Olaszország és Románia (Romániát a Nostra Fortuna Tarcea-Értarcsa egyesület képviseli). Az együttműködés első momentuma a projekt–találkozó volt, amit a lengyelországi  Sopot városában tartottak meg szeptember 21. és 25. között, kaptuk a hírt Madarász Annamária tarcsai tanárnőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!