ERDON Helyi hírek

2008.10.17. 16:01

Pénteken elmaradt az érdemi tárgyalás

<p>Bihar megye - Pénteken, az előzetes megállapodás szerint, újabb tárgyalási forduló kellett volna megtörténjen a nagyváradi Püspöki Palota helyzetéről Radu Tirle, a Megyei Tanács elnöke és Tempfli József megyés püspök között.</p>

Kellett volna, írjuk, mivel – amint azt Tempfli Józseftől megtudtuk – délelőtt 11 órától, a tárgyalás megbeszélt időpontjától 14 óráig várták az elnököt, akkor telefonáltak neki, hogy vajon jön-e, esetleg menjenek helyébe? Radu Tirlea egyik tanácsadóját, Dumitru Tipleat küldte el maga helyet egy szerződés-tervezettel, melyben hároméves bérleti szerződés szerepelt, holott a püspökség kikötötte, hogy legtöbb két évre hajlandóak meghosszabbítani a bérletet. A bérleti díjról Tempfli József püspök még nem nyilatkozott, és mint fogalmazott, a négyzetméterenkénti összeg nagyságát az fogja meghatározni, hogy a megye vezetői milyen „nemességgel vagy keménységgel" állnak az ügyhöz, azaz felszabdítják-e a kért közel 600 négyzetméternyi helyiséget, esetleg annál többet, vagy kevesebbet. A tanácsadóval üzenve hétfőre újabb tárgyalási fordulót kértek a Megyei Tanács elnökétől, az időpont meghatározását rá hagyva. A püspökségnek egyrészt sürgős lenne a megegyezés, másrészt mind ő, mind Fodor József helynök itthon lesznek, indokolta a püspök a hétfő választását, mert utána egyéb elfoglaltságaik elszólítják őket Nagyváradról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!