ERDON Helyi hírek

2008.10.22. 16:47

Kultúrákon keresztül

<p>Szatmárnémeti - A szatmárnémeti Caritas a Kislétai Ápoló Gondozó Otthonnal partnerségben “Interkulturális interferenciák” néven egyéves, közös projektet bonyolít le.</p>

A határon átnyúló projekt célja, hogy Szatmár, valamit Szabolcs—Szatmár—Bereg megyei fogyatékkal élő fiatalok társadalomva való beilleszkedését a kultúrák megismertetése által is elősegítse. 2005/2006—ban már lebonyolított a két partner egy sikeres projektet, amelynek a legtöbb résztvevője most ismét jelen lesz. A két megyéből összesen 112 — 16 és 35 év közötti — fiatal részesül a projekt nyújtotta lehetőségekből, de természetesen szakmai tapasztalatcserére is sor kerül.

Dr. Sándorhegyi Éva a kislétai otthon vezetője kihangsúlyozta, hogy az első program sikerességét tekintve csak bizalommal és szeretettel gondolnak az elkövetkezendő egy évre, amely alatt alkotói táborokban, kirándulásokon, és szakmai képzéseken is részt vesznek majd. A projekt végén elkészítenek egy harminc perces reklámfilmet, amelyen megörökítik a tevékenységek összefoglalóját, a célkitűzéseket és az elért eredményeket is. A projektet csaknem teljes egészsében a Phare CBC program támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!