ERDON Helyi hírek

2008.10.15. 15:49

Két embert mentett meg a halálával

<p>Nagyvárad - Egy 53 éves Bihar megyei nő szervei két ember életét menhetik meg, miután családja a halála után a használható orgánumait felajánlotta szervátültetésre.</p>

Az asszony hétfőn lett rosszul, agyaneurizma következtében agyhalál állapotába került, s miután semmi esély sem maradt arra, hogy felépüljön, a család meghozta a szervátültetésre várokozó betegek számára fontos döntést. A nőnek a veséit s a máját találták átültetésre alkalmasnak az orvosok a szükséges analízisek elvégzése során, kedden délután fél hét tájban pedig megkezdődött az eltávolító műtét. Bukaresti, kolozsvári és váradi orvosokból álló csapat öt órán át operált a Megyei Kórházban, a beavatkozás sikeresen végződött. A májat a bukaresti Fundeni-i kórházba vitték, egy nő várt rá, a veséket egy sportoló kapja Kolozsváron. dr. Carmen Pantis, a nagyváradi transzplantációs program koordonátora azt is bejelentette szerdán reggel: ez immár az ötödik ilyen jellegü sikeres műtét volt a Bihar Megyei Klinikán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!