ERDON Helyi hírek

2008.10.01. 09:51

Kettős megoldás Újvárosban

<p>Szatmár megye - A községháza ezentúl is Avasújvárosban marad, de a polgármester irodáját Ráksára költöztetik — ez a döntés született a tegnapi tanácsülésen.</p>

Az avasújvárosi helyi tanácsa tegnapi ülésének napirendi pontjai közül a legnagyobb érdeklődést az keltette, hogy igennel vagy nemmel szavaznak–e a tanácsosok arra a kérdésre, hogy egyetértenek–e azzal, hogy a községközpont Újvárosból átkerüljön Ráksára? Hajdu Géza MPP–s gyűlésvezető tanácsos a helyhatósági törvény paragrafusait idézve igyekezett meggyőzni a tanácsosokat, hogy döntésükkor vegyék figyelembe az erre vonatkozó előírásokat. A helyhatósági törvény értelmében minden községben a községházának ott kell lennie, amelyik településről a község el van nevezve. Amikor a tanács a törvény előírásainak értelmében úgy döntött, hogy a községháza maradjon Újvárosban, Toma Betea polgármester bejelentette, hogy a polgármesteri irodát mégis áthelyezi Ráksára, mert ott jobb körülmények között tudja majd fogadni ügyfeleit.

Újabb tervek

Köztudott, hogy az avasújvárosi községházát vissza kell szolgáltatni a tulajdonosnak, megvásárolhatnák ugyan, de a felújítása nagy összegekbe kerül. Betea polgármester egyetértett azzal a többéves javaslattal, hogy újítsák fel az egykori fogyasztási szövetkezet épületét, a polgármesteri hivatal közelében, ahol majd működhet az önkormányzat. A probléma az, hogy ez az ingatlan még az esetleges felújítást követően sem lesz olyan korszerű, mint a ráksai. Arra a kérdésünkre, hogy miért nem sikerült még Ráksának különválnia Avasújvárostól, Toma Betea így válaszolt: „Ezt kérdezzék meg Markó Bélától és Verestóy Attilától. Ők hiányoztak arról a szenátusi ülésről, amikor szavazni kellet a község kettéválásáról.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!