ERDON Helyi hírek

2008.10.11. 09:13

Új buszmegállót létesítenek

<p>Szatmár megye - A megyeközpont közlekedési bizottsága tegnapi ülésén egyebek mellett arról döntött, hogy az ócskapiac bejárata felőli oldalon lévő taximegállót a Rodnei utcai oldalra helyezzék át, abba a parkolóba, amely többnyire üresen áll — tudtuk meg Kereskényi Gábor alpolgármestertől, a közlekedési bizottság tagjától.</p>

Kereskényi ennek kapcsán elmondta, hogy korábban erről már tanácsi határozat is született. A Transurban Rt. előterjesztésére a közlekedési bizottság elfogadta azt is, hogy a Prahova sétányon, a Szamos–negyedi református templom közelében egy új buszmegálló létesüljön.

A bizottság napirenden kívül döntött arról is, hogy a Transilvania sugárúton — ahova egyébként a tehergépjárműveknek behajtani is tilos, de délután és hétvégenként kamionok foglalják el a parkolókat — a teherforgalom kiszorítására tiltótáblákat szerelnek fel.

Sebességmérés

A megyeközpontba bevezető öt útszakaszon rövidesen rögzített radarokat szerelnek fel. A Károlyi úton, a Batizi úton, az Aurel Vlaicun, a Lucian Blagán és a Baritiun közlekedésbiztonsági okokból helyeznek ki sebességmérőket. Ehhez azonban tanácsi határozat is szükséges, ugyanis azt a területet, ahová a cég a kamerákat kihelyezi, a város használatba kell hogy adja az üzemeltetőnek, a költségek nyilván teljes mértékben a működtetőt terhelik, de a büntetésekből valamennyi százalékra a cégek is igényt tartanak — magyarázta Kereskényi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!