ERDON Helyi hírek

2008.10.24. 15:58

Favágás az állomás mellett

<p>Bihar megye – Egy olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy a nagyváradi Ecaterina Teodoroiu utcában fákat vágnak. A hír nyomán szétnéztünk a vasúti sinekkel párhuzamosan lévő utcában, az állomásnál található felüljárótól indulva. <A href="http://video.erdon.ro/video/31749/fav--g--s-a-nagyv--radi-ec-teodoroiu-utc--ban" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Bár több helyen ki van írva, hogy idegeneknek tilos belépni a vágányok közé, sok helyen hiányoznak a kerítés elemei, ahol lerövidítik az utat az arra járók. A szétszórt szemét mennyiségét megsaccolni sem érdemes. Az Ecaterina Teodoroiu utcába torkoló Juhász Gyula illetve Marin Preda utcák közötti részen láttuk valóban a kerítésen belül favágás, azaz a vasútiak ügyködésének nyomait. A pár száz méteres részen néhány vastagabb fa megmaradt gyökereit fedeztük fel, viszont annál több cserje, dzsungel– szerű összevisszaságban nőtt vadhajtást is ki, illetve levágtak. Ugyanitt a kerítés teljesen hiányzik, valószínűsíthető, hogy annak javítását tervezik, amihez valóban kell a bozótot irtani. Összességében valóban ideje, hogy az illetékes rendezze a sinek melletti állapotot, aminek a látottak még igen csak kezdeti lépését jelenthetik. Az utca folytatásában, a Louis Pasteur utca irányában, nem tapasztaltunk más fakivágást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!