ERDON Helyi hírek

2008.10.09. 14:53

A hőszigetelési program folytatódik

<p>Sepsiszemtgyörgy - Az összefogás eredménye a most átadásra került, teljesen felújított és hőszigetelt sepsiszentgyörgyi lakónegyed- mondta beszédében Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter.</p>

A tárcavezető hangsúlyozta: az Országos Hőszigetelési Program folytatódik, ebben az évben még 25 millió lejt fordíthat a minisztérium erre a célra. Borbély László ugyanakkor elégedetlenségének adott hangot, hiszen mint mondta 620 tömbház számára készült el a felmérés és a terv, de csak 150-nél kezdődtek el a munkálatok. Hogy felgyorsítsák a folyamatot, és mások is kedvet kapjanak, a sepsiszentgyörgyi átadásra több megyéből is hívtak önkormányzati vezetőket, hogy lássák mit tud nyújtani ez a program. A sepsiszentgyörgyi Barátság sétányon található lakónegyedi épületek az elsők, amelyek a program keretében új nyílászárókat és új tetőt kaptak. A beruházások értéke 3,9 millió lejt tett ki, az összeget egyharmad-egyharmad arányban az önkormányzat, a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium, illetve a lakók állták. Egy kétszobás lakás esetében a lakók önrésze 3800, háromszobásnál pedig 5000 lej volt.

A tárcavezető szerint a hőszigetelési munkálatoknak köszönhetően 25-30 százalékkal fog csökkenni a lakók fűtésköltsége, a teljes befektetés pedig 6 év alatt térül meg. Borbély érdemoklevelet adott át Dulányi Enikőnek, a Barátság lakástulajdonosi társulás elnökének, és 700 ezer lejről szóló csekket Antal Árpádnak, Sepsiszentgyörgy polgármesterének. Ennyi pénz hiányzott, hogy lezártnak tekinthessük ezt a projektet, ahogy mondani szokták, hogy a széle üsse a hosszát- mondta Borbély. Antal Árpád reményét fejezte ki, hogy minél több tömbház újul még meg az Országos Hőszigetelési Programnak köszönhetően , hogy egy szebb és lakhatóbb várossá váljon Sepsiszentgyörgy.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!