ERDON Helyi hírek

2008.09.30. 07:32

XVII-ik Közgazdász Vándorgyűlés

<p>Maros megye - A szovátai Danubius szállóban tartotta legjelentősebb szakmai rendezvényét a Romániai Magyar Közgazdász Társaság.</p>

Az évente megszervezett Közgazdász VándorgyűléstErdély különböző városaiban szervezik meg és mindig egy-egy időszerű témát tűznek napirendre, célja pedig az időszerű szakmai kérdések ismertetése, tapasztalatcsere a környező országok szakembereivel, kapcsolattartás, együttműködés és a szakmai anyanyelv ápolása. Az idei, XVII-ik Vándorgyűlés több mint száz résztvevője a „Vállalkozói környezet és kultúra európai összefüggésben” cím alatt tartotta munkálatait. A plenáris ülésen elhangzott a felzárkózásról, az emberi erőforrásokról, a vállalatok társadalmi felelősségéről, a versenyképesség feltételeiről Kelet Európában szóló előadásokat a szekcióülések követték. A három szekció a „Vállalkozások finanszírozási lehetőségei”, „Vállalkozások és humánerőforrások problematikája” valamint a „A romániai adóreform és a vállalkozásokra gyakorolt hatása” címek alatt folytatták munkálataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!