ERDON Helyi hírek

2008.09.26. 16:58

Tíz éve van Marosvásárhelyen a Gedeon Richter

<p>Marosvásárhely - A befektetési és regionális terjeszkedési politika elfogadása után, egyik első lépésként a Richter Gedeon Rt. egy képviseleti irodát nyitott Bukarestben, majd rövid időre rá, 1998-ban megvásárolta a marosvásárhelyi Armedica gyógyszergyárat.</p>

A 2007. év végére, a beruházások értéke meghaladta a 47 millió USA dollárt. Teljes egészében felújításra kerültek és korszerűsítették a termelőrészlegeket, a minőségellenőrzési és fejlesztési laboratóriumokat, a raktározási kapacitásokat, valamint az egész vállalat infrastruktúráját. Az összes termelőrészleget és laborokat a legmodernebb technológiai felszereléssel látták el. Külön, kiemelt figyelmet fordítottak az új készítményeket fejlesztő kutatás-fejlesztési laboratóriumok felszerelésére, ahol a fejlesztett termékeket labor- és pilot méretben állítják elő. A laboratóriumi bioekvivalencia teszteket is saját laborban végzik el a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem kollégáinak közreműködésével. A marosvásárhelyi fejlesztési bázis a Richter csoport három modern fejlesztési központjának egyike. A marosvásárhelyi vállalat termékportfoliója 64 terméket tartalmaz, az itt előállított termékeket az Európai Unióban és a FÁK-országokban, valamint a világ számos más országában értékesítik.

A bel-és külföldi piacokon elért értékesítés révén 2008. év első felében a marosvásárhelyi cég üzleti forgalma meghaladta a 14 millió EUR-t, a bel és külföldi jövedelmek egyenlő részarányt képviselve ezen belül. Az évek során az alkalmazottak száma is folyamatosan növekedett: 1998-ban a vállalat 360 főt foglalkoztatott, jelenleg 560 személy dolgozik a cégnél, közülük 46% felsőfokú végzettséggel rendelkezik. A Richter csoport kiemelt stratégiai célterületnek jelölte meg Romániát, ezért fontosnak tartja megerősíteni itteni piaci pozícióját és számos beruházást eszközölt ez irányban. Jelenleg két jelentős gyógyszer-nagykereskedő céget, illetve több mint 160 gyógyszertárat magába foglaló gyógyszertár-láncot tudhat magáénak. A bel és külföldi piaci kereslet növekedése valamint a piaci pozíció megszilárdítása szükségessé tette 2007-ben, egy modern logisztikai központ létrehozását. Ez 13.000 m² beépitett területet jelent közvetlenül a város mellett, amiből 5200 m² a raktárépület. A csoport Románia-szerte mintegy 2000 embernek biztosít kihívásokkal és szakmai fejlődéssel teli munkalehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!