ERDON Helyi hírek

2008.09.27. 15:01

Fotókiállítás a Tibor Ernőben

<p>Nagyvárad - Kovács László Attila és Nagy Lajos fotóművészek munkáiból nyílt kiállítás szombaton a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.</p>

Kattogtak a fényképezőgépek, villantak a vakuk, az egy négyzetméterre eső fotográfusok száma valószinűleg soha nem volt ilyen nagy a nagyváradi Tibor Ernő Galériában, mint szeptember 27-én, szombaton délelőtt, amikoris megnyitották két Székelyföldön élő fotóművész, Kovács László Attila és Nagy Lajos képeiből összeállított kiállítást. A két művész kiállításának megnyitóján jelen voltak a világ különböző pontjairól a 8. Premfotó Nemzetközi Biennáléra érkezett fotográfusok is, így  baráti, családias hangulat alakult ki a galériában, ahol románul, magyarul, angolul és oroszul folyt a társalgás.

Kiállítás és minikoncert

Nagy Lajos ötven éve fogott először fényképezőgépet a kezébe, és azóta sem tud szabadulni ettől az eszköztől. Olyannyira nem, hogy az idők folyamán három csillagos kiállító művész és a kiváló művész címeket is megszerezte.Közel ötszáz fotóját fogadták már el hazai és nemzetközi fotókiálításokra. Előszeretettel fényképezi a természetet, különösen a Kárpát-kanyar tájai valamint élővilága kedves neki, és ez látszik is a Nagyváradra elhozott képein. Kovács László Attila harminc fotóját hozta el a kiállításra, saját bevallása szerint kedvenc képeit. Ezeken legfőképp emberek láthatók, de van egy-két természetfotója is a tárlaton. A megnyitón a Varadinum Vonósnégyes fokozta az amúgy is kellemes hangulatot. A tárlatnyitó után a nemzetközi fotográfuscsoport, élükön Tóth Istvánnal, a szervező Tavirózsa Fotóklub elnökével átvonultak a Bazilikába egy rögtönzött mini-orgonakoncertre. A Tibor Ernőben megnyitott fotókiállítás egy hétig látogatható keddtől szombatig 11-16 órák között.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!