ERDON Helyi hírek

2008.05.23. 18:28

Nyílt nap a Traian Vuia Szakközépiskolában

<p>Szatmár megye — A szatmárnémeti Traian Vuia Szakközépiskolában május 23–án, pénteken nyílt napot tartottak. <DIA alt="Nyilt nap a Vuiaban 2008.05.23" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nyilt_nap_a_Vuiaban_2008_05_23/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Nyilt nap a Vuiaban 2008.05.23" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Amint azt Baranyai Tibor iskolaigazgatótól megtudtuk, először szerveztek ilyen jellegű rendezvényt az iskola falain belül, és reményeik szerint hagyományt szeretnének teremteni belőle. A programok párhuzamosan zajlottak az iskola épületében is és az iskola udvarán eggyaránt.

Az iskola falain belül

Az egész napos rendezvényre ellátogattak a környező általános iskolák tanulói, és a vendéglátó iskola szaktanárai vezetésével ismerkedtek a Traian Vuia Szakközépiskolával, az intézményben zajló élettel. Az érdeklődők megtudták, hogy a 2008/2009–es tanévben több líceumi osztály indul az iskolában, emellett kiegészítő osztály is (XI. osztály) szerepel a beiskolázási tervben. A vendégek az iskolába belépve a diákok által szerzett okleveleket és dícséreteket bemutató kiállítást is megtekinthették. A vendégiskolások nyolcadik osztályos tanulói közül sokan voltak kíváncsiak a kémia–, a fizika–, az autómechanika– és építészeti laboratóriumokban zajló oktatási munkákkal. Helyet foglalhattak a szaklaboratóriumokban és az ott szolgálatot teljesítő tanároknak kérdéseket tehettek fel.

Rendezvények az udvaron

Az szakközépiskola söfőriskolával is rendelkezik, melynek munkatársai ügyességi bemutatót tartottak az iskola sportpályályán, ezzel egyidőben az intézmény sporttermében kosárlabdázók szórakoztatták közönségüket. Graffiti–versenyre is beneveztek a fiatalok, s mint a műsorvezetőtől megtudhattuk az önkifejezésnek ezt a módszerét hatan választották a diákok közül. A legerősebb ember elnevezésű versenyre Románia legerősebb embere is meghívást kapott, aki nem más mint a Szatmárnémetiben élő és dolgozó Cortean Alexandru. Ő volt a bírója a versenynek, amely során a benevezett fiatalok két percnyi idő alatt egy traktorkereket kellett tengelye körül minnél többször megfordítsanak. Emelett volt foci, sakk, magyar–, angol– és román nyelvű kultúrális előadás. A nap diszkóval zárult.

Karikás Enikő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!