ERDON Helyi hírek

2008.04.15. 14:54

Francia vendégek érkeztek Halmiba

<p>Szatmár megye - A már tizenöt éve működő Halmi–Saint–Marcel Les Valences Baráti Társaság újabb adományokkal érkezett Halmiba. Ez alkalommal egy mentő– és egy tűzöltó kocsit hoztak. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-T%C5%B1zolt%C3%B3t%20kaptak%20a%20Halmiak_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Vasárnap délután 15 személyből álló küldöttség érkezik Halmiba. Tizenöt éve alakult meg a Halmi–Saint–Marcel Les Valences Baráti Társaság. A tizenöt fős csopotban részt vesz hat tűzoltó, egy tűzoltó–asszisztens és a baráti társaság nyolc tagja. A küldöttség április 14 és 19 között tartózkodik Halmiban, ez idő alatt ismerkednek Szatmár megyével. Tegnap jelen volt Dominique Quet, Saint Marcel Les Valence kisváros nem rég megválasztott polgármestere, Jacques Serret a baráti társaság elnöke, Fhilipe Rave tűzoltóparancsnok, a francia tűzoltócsapat irányítója.

Ismerkedés

A halmiak tegnap megismerkedhettek a tűzoltóság módszereivel is — tájékoztatott Gheorghe Stramb ezredes. Ahhoz, hogy Szatmár Megyei Szamos Tűzoltóság olyan eredményeket érjen el, amelyekre felfigyeltek a franciák is, tenni kellet valamit. Fel kellet hívni a figyelmet arra, hogy halmiban vannak hiányosságok, amelyeket pótolni kell. Erre a pótlásra vállalkozott a tizenöt éve megalakult baráti társaság. Ma már nem lehet eltitkolni, hogy olyan helyeken — mint a halmi vasútállomás —, bármikor történhetnek katasztrófák. Ezek megelőzésére szükséges egy helyi hivatásos tűzoltóparancsnokság megalakulása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!