ERDON Helyi hírek

2008.03.31. 17:11

Támogatás az adóbevalláshoz

<p>Az adó, pontosabban jövedelembevallásra kötelezett magánszemélyeknek segítséget nyújt az Országos Adóügynökség Közszolgálati Osztálya.</p>

Az Országos Adóügynökség 2008 április 7-17 között postán küldi el minden jövedelembevallásra kötelezett magánszemélynek azt az űrlapot, amit ki kell töltenie a 2007-es évben realizált adózandó jövedelme bevallására. A borítékban található egy kitöltési útmutató, valamint egy előre megcímzett és felbélyegzett boríték is, amiben díjmentesen vissza lehet küldeni a kitöltött formanyomtatványt.

A Közpénzek Bihar Megyei Felügyelősége azt ajánlja az érintetteknek, hogy mielőtt hozzáfognának  az űrlap kitöltéséhez, olvassák el figyelmesen a mellékelt útmutatót. Ha azután is lesz amit nem értenek, akkor telefonon, vagy személyesen tanácsot kérhetnek attól az adóhivataltól, melyhez tartoznak, vagy az Adózók Tanácsadói Központjától a 0314.039.160-as telefonszámon.

A két példányban kitöltött bevallási ív egyikét az ívekkel együtt kapott borítékban vissza kell küldeni postán a feladónak, a másikat meg kell őrizni a postán kapott elismervénnyel együtt, ami bizonyítja, hogy az illető időben elegett tett adóbevallási kötelezettségének.

A kitöltött formanyomtatványt a kapott borítékben küldjék vissza, mert azt nem kell felbélyegezni, de ha más borítékot használnak a posta bélyegköltséget számít fel a feladónak. Ha szombaton, vasárnap, vagy hivatalos ünnepnapon adják fel a borítékot, akkor a posta plusszköltséget számol fel a kapott boríték esetén is.

Aki nem kapja meg postán a formanyomtatványokat, de jövedelembevallásra köteles (szabadfoglalkozású, szerző díjban részsülő, stb- kivéve a munkakönyves alkalmazottakat) azok kérhetik azt az adóhivataloknál.

Emlékeztetünk, hogy a jövedelembevallások leadásának határideje 2008 május 15.

 

Albert Ferenc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!