ERDON Helyi hírek

2008.03.04. 16:26

Táborozás fiataloknak

<p>Nagyvárad - Az Ifjúsági Igazgatóság idén is számos nyaralási és táborozási lehetőséget biztosít a Bihar megyei fiatalságnak.</p>

Marius Chipurici, a Bihar megyei Ifjúsági Igazgatóság vezetője kedd délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertette, milyen táborozási és nyaralási lehetőséget tudnak biztosítani idén a fiataloknak. Elmondta: ezek a lehetőségek elsősorban a 16 éven felülieknek szólnak, elsősorban azért, mert már bizonyos fokig tudnak magukra vigyázni, másrészt kevesebb kellemetlenséggel jár külföldi utazásuk, mint a kisgyerekek esetében, akik csak szülői beleegyezéssel hagyhatják el az országot. Az ifjúsági törvény értelmében a felső korhatár 35 év, s az igénylő nem csak diák vagy egyetemista lehet.

Külföldön és belföldön

Tavaly nagyon kedvelt volt a görögországi nyaralás, ezért az igazgatóság idén sem hagyta ki ezt a szép országot a nyaralóhelyek listájáról. 199-219 eurójért a fiatalok busszal utazhatnak a célállomásig, 7 éjszakát tölthetnek egy minimum kétcsillagos szállodában, és az ár egy Thessaloniki városnézést is magában foglal. Ami idén újdonságnak számít, az a tunéziai nyaralási lehetőség, 7 éjszakai szállás, utazás repülővel Temesvárról, 394-464 eurójért. Minden tizedik személynek az utazás ingyenes. Az igazgatóság ezenkívül tematikus táborokba is el tudja küldeni az igénylőket, a magyarországi Orosházán angol nyelvtábor lesz 290 eurójért, míg Németországban, Würzburgban 2 hetes német nyelvtáborban vehetnek részt a diákok, 780-1100 eurójért. Ez csak néhány a számos ajánlat közül. A kedvezményes külföldi nyaralások ellenére, mondta Marius Chipurici, mégis a romániai üdülőhelyek a legkedveltebbek, a román tengerpart, Prahova völgye, Sinaia, Buzau és a Tirgu Jiu melletti Tismana iránt érdeklődnek nagy számban a nyaralni vágyók.

Nagy Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!