ERDON Helyi hírek

2008.03.03. 09:44

Száz napja a székelyhidi iskolában

<p>Bihar megye - A step by step osztályok tanulói már megszokták, hogy nem a hagyományos, megszokott módszerekkel gazdagíthatják ismereteiket.</p>

Sokkal gyermekközpontúbb, az érdeklődési körüknek és életkori sajátosságaiknak megfelelő módszereket és szervezési módokat alkalmaznak a pedagógusok. Így történik ez a székelyhídi step by step osztályban is, ahol barátságos környezetben és családias hangulatban zajlanak a tanítási napok. Kovács Judit és Erdei Noémi tanítónők sokat tesznek azért, hogy ezt a családias légkört még vonzóbbá tegyék a gyermekek és szüleik számára is. Nemrégiben beszámoltunk az általuk szervezett fergeteges farsangi mulatságról, most pedig az iskolában töltött századik napot ünnepelték a step by step osztály tanulói. Ezt az ünnepet gondos előkészületek előzték meg, hiszen az osztály minden tanulója száz apró tárgyból készített gyűjteményét mutatta be, jelképezve ezzel minden egyes iskolában töltött napját.

Micimackó és barátai

A gyermekek leleményessége határtalan, volt, aki száz különböző, színes szalvétát gyűjtött, száz szál gyufából készített házikót, száz gyöngyszemből fűzött gyöngysort, nyakláncot, száz gombból színes pillangót készített, vagy éppen kedvenc matricáiból gyűjtött össze százat, de olyan is akadt, aki az osztály névadójának, Micimackónak a képét alkotta meg száz szem kukorica segítségével. A székelyhídi step by step osztály ugyanis a mindenki által közkedvelt Micimackó és barátai segítségével működteti érdeklődési központjait. Így az építészetért Csacsi, a művészetekért Nyuszi, a matematikáért maga Micimackó, a tudományokért Bagoly, az írásért Malacka és az olvasásért Tigris a felelős.

Fekete Katalin

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!