ERDON Helyi hírek

2008.03.07. 17:53

Szatmárnémeti: Nem lesz buszjegyár–emelés

<p>Szatmárnémeti — A Városi Tanács RMDSZ–frakciója nem tartja indokoltnak az ez évi jegyáremelést. A problémával kapcsolatosan Kereskényi Gábor, városi tanácsos nyilatkozott lapunknak.</p>

Nagy port kavart egyik előző laszámunkban megjelent cikk, melyben Simon József, a Transurban igazgatója jegyár emelkedést jósolt erre az évre. Több szatmárnémeti olvasónkat felháborította, hogy annak ellenére, hogy a tavalyi évben nyereséges volt a vállalat, mégis emelni akarják a jegyárakat. Többen azt is nehezményezték, hogy Szatmárnémeti kivételt képez az erdélyi városok között, abból a szempontból, hogy a megyeszékhelyen a hatvanöt éven felüliek nem utazhatnak ingyen, csupán 50%–os engedményt kapnak.

Nem elfogadható

A Transurban díjszabásait a Városi Tanács szavazza meg, melyeket Simon József, a Transurban igazgatója indítványoz. Kereskényi Gábor, városi tanácsos, a tanács RMDSZ frakciójának nevében elmondta lapunknak, hogy nem tartják időszerűnek a jegyáremelést. „A városi tanács eddig is minden segítséget megadott a Transurbánnak, de az semmiképpen sem elfogadható, hogy egy olyan vállalat, amelyik szubvencót kap az önkormányzattól az üzemanyag árának emelkedése miatt akarjon drágítani” — magyarázta Kereskényi. A szubvenció — vagyis az az összeg amit a kedvezményes bérletekért, illetve jegyekért kifizet az önkormányzat a Transurbannak — több százezer lejnyi kiadást jelent az éves költségvetésből, ami nem csekély összeg. Ezt figyelembe véve, jelenleg nincs keret a nyugdíjasok számára ingyenes utazást biztosítani, azonban a továbbiakban elemezni fogják ennek lehetőségét — tette hozzá a tanácsos.

Előző lapszámunkban már beszámoltunk arról, hogy kedvezményben a hadiözvegyek, a nyugdíjasok és a diákok részesülhetnek. A betegnyugdíjasok viszont nem jogosultak a kedvezményre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!