ERDON Helyi hírek

2008.03.25. 08:21

Ovisok az iskolában

<p>Nagyvárad - Gergely-napján hívták meg a nagyváradi Nicolae Balcescu iskola negyedikes diákjai a 30-as számú óvoda iskola-előkészítős csoportját, hogy bemutassák nekik a tanintézetet, a tanító nénit, az osztályt.</p>

A kicsik többségét már iskolába íratták szüleik, ezért kíváncsiságtól vezérelve tettek eleget a meghívásnak, hiszen valamennyien izgalommal tekintenek a nagy váltás elé. Fórián Erzsébet óvónő és Veszprémi Emőke tanítónő szervezésében több közös tevékenységben vettek részt a vendégek és vendéglátók, valamennyi az „iskola” témakörét járta körül, hiszen a pedagógusok fő célja az volt, hogy kellemes élményeket nyújtasanak a kisebbeknek. Az óvodások megismerhették az első osztályban használt taneszközöket (tankönyveket, írószereket, falitáblát), megfigyelték, miben különbözik egymástól egy óvodai és egy iskolai osztályterem. Közös énektanulás következett, majd kisebbek és nagyobbak együtt kézimunkáztak, rajzoltak. Mozgásos játékkal zárult az ismerkedés, majd iskolások által készített ajándékkal távoztak az óvodások. Remélhetőleg sikerült szétoszlatni az óvodások iskolaváró szorongását, és örömmel kezdik majd az új tanévet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!