ERDON Helyi hírek

2008.03.31. 16:15

Nagyvárad Helyi Tanácsa tavaly több pert is elvesztett

<p>Bihar megye - Nagyvárad Helyi Tanácsa tavaly több pert is elvesztett, s ebből adódóan összesen 32 859 lejt kell kifizetnie.</p>

Az erről szóló határozattervezetet is megszavazták a honatyák a legutóbbi ülésen. Például, mivel 2005-ben és 2006-ban nagyon sok közúti baleset történt és az Omniasig biztósítótársaságnak fizetnie kellett a károkért, a társaság beperelte a Helyi Tanácsot, mely az utakat kezeli, amiért azok nincsenek megfelelő állapotban. A bíróság a biztosító társaságnak adott igazat, s 3219 lej kifizetésére kötelezte a tanácsot. Ezer lejt kell fizetnie továbbá egy magánszemélynek, akinek visszautasították a tulajdonjog megállapítására vonatkozó kérelmét, s 9769 lejt egy hölgynek, akinek a gépkocsijára ráborult egy fa. 14 092 lej kifizetésére kötelezte a bíróság a tanácsot egy bérlő miatt, aki a város tualjdonában lévő, Milcovului 26. sz. D54 tömbház egyik lakását használta, és 2002 óta nem fizette ki a közköltségeket az Ideal tulajdonostársulásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!