ERDON Helyi hírek

2008.03.09. 16:20

Mr. Ady lett James Bondból

<p>Nagyvárad - A nőnap tisztelére péntek délután Mr. Ady elnevezéssel fiú szépségversenyt rendeztek az Ady Endre Középiskola dísztermében. A versenyzők filmhősöknek beöltözve próbálták meghódítani a zsűri hölgytagjait. <DIA alt="Mr. Ady 2008 (01)" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mr__Ady_2008__01_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Mr. Ady 2008 (01)" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA>&#160;<DIA alt="Mr. Ady 2008 (02)" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mr__Ady_2008__02_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Mr. Ady 2008 (02)" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A>&#160;</DIA>&#160;<DIA alt="Mr. Ady 2008 (03)" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Mr__Ady_2008__03_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Mr. Ady 2008 (03)" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az Oscar-díj gálaünnepségére hajazott az idei Mr. Ady verseny. Ennek megfelelően az alkalomhoz illő vörös szőnyegen vonultak be a filmkaraktereket megszemélyesítő jelöltek, vagyis Nagy Zsolt (Dr. Gregory House), Szíjjártó Tibor (James Bond), Kuli István (Adrian Monk), Geszti Csongor (Don Corleone), Szabó Tibor (Jack Sparrow) és Grünsperger Balázs (Mr. Bean), akiknek aztán a különböző filmcímekből inspirálódott elnevezésekkel illetett próbákon kellett túlesniük. A Címlapsztorinak álcázott bemutatkozó máris rávilágított a gyengességeikre: a dokiról kiderült, hogy nem tud latinul, a 007-es ügynök a kémiával állt hadilábon, a flúgos nyomozónak már a legelején segítőtársra volt szüksége, a keresztapa Szicília, a "kiváló borok és nők hazája" iránt érzett honvágyat, a Karib tenger hőse iskolázatlanságáról tett tanúbizonyságot, Bab úrnak pedig beszédtechnikai gondjai akadtak. Egy becsületbeli ügy- ezt a címet viselték azok a rövidfilmek, amelyet a versenyzőknek előzőleg kellett elkészíteniük (benne kedvenc tárgyukat vagy személyüket kellett megmenteniük), és amely során a zsűrinek a megvalósítást, a kreativitást és a cselekményt kellett díjazniuk a zsűritagoknak.

Elemi ösztön

A harmadik próbán (Értelem és érzelem) két filmes kérdésre kellett válaszolniuk a fiúknak, majd fel kellett ismerniük egy-egy híres film zenéjét. Mint kiderült, a Rém rendes család nem tartózik a kedvenc sorozatjaik közé, és a Micsoda nő filmzenéjét sem hallották elégszer ahhoz, hogy felismerjék a kezdő dallamokról. A páros szumóbirkozás (Kis nagy ember) egyenlőtlen és rövid küzdelmeket hozott, majd a szintén előre felvett rövid filmjelenetekből az derült ki, hogy a versenyzőknek van még mit csiszolniuk Elemi ösztöneiken. (Egyikőjüknek sem sikerült eltalálnia a csupán egyszer, és rövid ideig látott modellnek a melltartó méretét). Az utolsó előtti versenyszámban a filmhősöknek három percük volt arra, hogy minél több női ruhát gyűjtsenek be az egybegyűltektől, és felöltöztessenek ezekkel egy próbababát, majd össztánccal zárult az idei megmérettetés (Diszkó patkányok).

James Bond lett Mr. Ady

A rendezvényen uralkodó fergeteges hangulathoz nagymértékben hozzájárultak a közönség játékok és a közbeiktatott produkciók, úgymint: Barabás Andrea énekszáma, Kádár Róbert és Nagy Dalma tánca, valamint a Flame Out (Tűzzsonglőrök) fellépése. A zsűri szavazata alapján az idei Mr. Ady Szíjjártó Tibor, alias James Bond lett. A szerkesztőségünkbe eljuttatott szavazatok alapján az esemény médiatámogatóinak számító Bihari Napló és erdon.ro különdíját Kuli István vehette át.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!